НОВИНИ


Християн Трифонов отново е отличен за проза и поезия

На 29 октомври бяха обявени резултатите от ежегодния Международен конкурс „Аз обичам Черно море", който е част от програмата на Община Несебър за отбелязване на 31 октомври - Международния ден на Черно море, и се провежда традиционно под патронажа на Министерството на образованието и науката.

Новината за първото място в раздел "Поезия" и второто в раздел "Проза", дойде съвсем заслужено за Християн, като един прекрасен завършек на изпълнения с множество награди месец октомври.

Два дни преди това той бе отличен с първо място за проза в Националния литературен конкурс „Сребърна - птици и хора", където неговото амплоа на природозащитник бе защитено категорично. В раздел "Журналистика" на Националния конкурс "Стоян Михайловски" Хрис се класира втори.

Младият автор получи специален приз в конкурса за пътепис, посветен на 150-годишнината от рождението на Алеко Константинов. Награждаване се извърши в София на 21 октомври, а пътеписът на  Християн се конкурираше с пътеписите на известни български писатели.