НОВИНИ


Анна Първанова - първа в Национален конкурс за детска рисунка

Нашата художничка Анна Първанова (на 11 г., от ОДК - Пловдив) е на първо място в тазгодишния Национален конкурс за детска рисунка „Мисия спасител", организиран от „Гражданска защита". 

В конкурса бяха представени 435 рисунки, от които комисия класира 27 творби на първите три места в отделните възрастови групи и категории.

Ани е на първо място в категория „Ученици от специализирани паралелки, училища и школи по изобразително изкуство". Днес тя бе наградена на официалната церемония в сградата на ГД НС "Гражданска защита" в София. 

Като награда Ани ще участва и в четиридневно обучение през пролетната ваканция в Националното училище по изящни изкуства "Илия Петров" - София.

Горд с нейния успех беше и преподавателят й по изобразително изкуство Николай Балдев. Днес за тях е двоен празник, защото малката Ани спечели и трето място в Националния конкурс за детска рисунка, организиран от гр. Сливен на тема "Българските будители".
Тази награда Ани посвети на всички свои учители и преподаватели от СОУ "Св. Константин - Кирил Философ" - Пловдив, като поздрав за празника на Народните будители на 1 ноември.