НОВИНИ


Георгия? Злато, естествено!

Точно когато решим, че Георгия трябва дълго да си почине след поредното състезание, тя ни засипва с известия за нови постижения! И то какви!

На 24-25 октомври в Hajduszobszlo (Унгария) се проведе ХІ-ото издание на Международния турнир по плуване Hungarospa Arena Cup, където златната Георгия имаше сериозна конкуренция в лицето на състезателки от Русия, Австрия, Литва, Румъния, Чехия и Полша и още три страни. Унгария беше представена от своята шампионка.
За Джорджия е удоволствие всеки път да се "сблъсква" с различни конкурентки. Равносметката от това последно за нея (засега:-) състезание е следната: златна купа за най-добро представяне в нейната възрастова група (с 1893 точки по класификацията на Фина) и златен медал на 100 м делфин с уникално време - рекорд за 50 м басейн за нейната възраст с 1.14.14; злато и на 100 м бруст с време 1.24.00; сребърен медал на 100 м кроул (с време 1.08.92 - на 27 стотни от първото място). На 100 м гръб Джорджия остана пета с време 1.19.42 (което й е личен рекорд), защото си пазеше силите за следващата дисциплина - 100 м делфин, в която искаше да направи рекорд. И успя!
Не е за вярване, че това изключително дете намира време да пише и есета. Георгия стана втора на организирания от община Варна конкурс "Моята идея за чист и зелен град".