НОВИНИ


Георгия Кадоглу с поредно блестящо представяне

На Държавния отборен шампионат по плуване, който се проведе в София на 15 и 16 декември, Джорджия записа поредното си блестящо представяне. Тя спечели и четирите си старта, като направи и три поправки на рекорди! Надпреварата бе в категория „Оупън" - обща за всички възрастови групи.

На 100 метра съчетано плуване тя постигна 1:06,76, с което подобри собственото си най-добро постижение при девойките младша възраст и поправи рекорда на Ани Дангалакова в старша възраст. На 400 м съчетано плуване Джорджия постигна още едно първо място с рекорд - 5:01,44. Останалите си две победи шампионката записа на 200 м бруст и 200 м делфин.

Само преди седмица в Солун (Гърция), на провелия се Международен турнир "Александрия Оупън" - квалификация за световното първенство 2013, Георгия подобри националния рекорд в дисциплината 50 м бруст с време 0:34,55 и спечели трето място и бронзов медал при жените в дисциплината 200 м бруст.

За постиженията си през 2012 г. Георгия бе отличена в престижната класация за Спортист на Варна в категория „Младо дарование". Тя спечели гласовете на спортните журналисти със своите 115 отличия през годината.