НОВИНИ


Давид Мавродиев с нови поетични и спортни постижения

На 3 декември бяха обявени резултатите от националния конкурс за кратък разказ „Познавам аутист", организиран от Гражданско движение "Помощ на лица с проблеми в развитието" и „Шоуто на Слави". Журито, съставено от представители на гражданското движение и сценаристите на шоуто, сред 75 творби отличи разказа в рима на Давид с първо място, като най-въздействащ и оригинален. Тази творба ще бъде публикувана в сборника на Фондация „Помощ на лица с проблеми в развитието", включващ номинираните творби, както и разкази, рисунки и фотоси на деца от аутистичния спектър. 

Наскоро, пред делегация от ЕС, Дейви представи публично първото си стихотворение на английски език. Той го е озаглавил "The peace is the thing with wings" („Мирът е нещо с криле") и с него участва в международния конкурс на ЕС „Мир, Европа, Бъдеще".      

Освен с успехите на поетичното поприще Давид продължава и със спортните си изяви. На 2 декември в гр. Ниш (Сърбия) се проведе Международният карате турнир „Grand Prix". Пълните победи на Дейви без допусната точка, както и най-високите резултати при последните два двубоя (9:0) допринесоха за крайното класиране на неговия тим, който получи бронза в отборното класиране.