НОВИНИ


Галина Костова наградена в руското президентство

На 1 ноември в Голямата конферентна зала в сградата на администрацията на президента на Русия в Москва се проведе заключителната церемония по награждаването на победителите в юбилейния Х Международен екологичен форум «Зелена планета». На това събитие Галина стана лауерат в раздела за литературни публикации "Животът на горите и съдбите на хората". Нашето момиче завоюва тази титла сред участници от 15 държави: Армения, Беларус, България, Бразилия, Германия, Индия, Италия, Казахстан, Китай, Молдова, Русия, Румъния, Узбекистан, Украйна и Естония. Организатор на събитието е Детското екологично движение „Зелена планета".

По същото време ІХ Национален конкурс „Златна есен - плодовете на есента" в Севлиево и отреди трето място за поезия.

Ден преди това Галина бе отличена и в Международния конкурс „Аз обичам Черно море". От Несебър тя си тръгна с първо място в раздел „Проза" и трето място в раздел „Поезия", спечелени в конкуренцията на 500 участници от страната и чужбина.

31 октомври в София бяха обявени и победителите в Националния конкурс „Най-добър разказ" 2012 на онлайн книжарница slaveikov.bg. Авторитетно жури присъди единодушно на Галина специалната награда на конкурса.