НОВИНИ


Първа награда за Галина Костова в международен конкурс

На 8 юни в Голямата зала на Руския културно-информационен център София в тържествена атмосфера и в присъствието на много официални гости протече награждаването на победителите от Международния ученически конкурс „Заедно в ХХI век" и на Националния конкурс „Зелена планета".

Голямата конкуренция в международната проява не попречи на финалистката на Фондация „Димитър Бербатов" да завоюва престижното първо място за своята мултимедийна презентация и второ в номинация „Животът на горите и съдбите на хората" за своя впечатляващ разказ в националния етап на Международния екологичен форум „Зелена планета". Разказът на талантливото момиче ще продължи да се състезава на международното ниво на конкурса в Русия.

Надпреварата между учениците бе обявена в рамките на дългосрочния международен проект "Заедно в ХХI век". Темите му провокираха участниците да се запознаят с многовековната история и настоящето сътрудничество между България и Русия, между България и ОНД. В състезанието взеха участие голям брой участници с рисунки, песни, стихове, есета, реферати и медийни презентации на български и на руски език.