НОВИНИ


Галина Костова спечели четири награди

На 6 декември бяха обявени резултатите от ІІ Национален конкурс за рисунка и стихотворение "Мой любим Черноморец". Конкурсът е за деца и младежи от 5 до 19 годишни и се организира по повод деня на град Черноморец. Галина спечели първото място в раздел "Поезия" във възрастова група 15-19 години.

Пак на Никулден, в музея "Старинен Несебър" в красивия ни черноморски град, се проведе и церемонията по награждаването на отличените участници в Международния конкурс "Аз обичам Черно море". Тази година той протече под мотото "Черно море - любимо през всички сезони". Конкурсът беше част от програмата на Община Несебър за отбелязване на 31 октомври - Международен ден на Черно море.

Целта на конкурса е да привлече вниманието на младите хора към красотата на Черно море и крайбрежието, важността им за икономиката на нашата страна, вредите от замърсяването на крайбрежната зона, причинена от човешката дейност и да провокира активно екологично поведение за намаляване на отпадъците по плажната ивица и в морето.

Тук Галина от Стара Загора завоюва призови места в три състезателни направления: второ място в раздел "Проза", трето място в раздел "Поезия" и трето място в раздел "Изобразително изкуство". Наградената рисунка беше изложена на специално организирана по случай Деня на Черно море изложба.

Организатори на конкурса са МОМН, Община Несебър и ОДК - Несебър.