НОВИНИ


Четири изключителни гласа изтръгнаха възторга на Лондон

Номинираните за нашите "Награди..." от предишни години Александра Борисова от Кюстендил, Мариела Апостолова от Пловдив, Мария Енчева от София и Наталия Владимирова от Бургас имаха изключителния шанс да пеят с най-голямата "марка" в българското народно пеене "Мистерия на българските гласове", в най-престижната концертна зала в Европа - Queen Elizabeth Hall в Лондон. Пред най-капризната и задоволена публика, каквато е английската. И я изправиха на крака!

Залата на кралския фестивален комплекс беше препълнена с ценители, изкупили билетите седмици предварително. Дошли да задоволят изтънчения си вкус. Хорът им даде всичко, което очакваха, а децата бяха онази неочаквана изненада, че можеш да пееш на най-високо ниво и когато си тийн... Онзи свеж полъх, онази радост, че и занапред ще има български гласове, които да пренасят мистерията на българския фолклор в бъдещето.

Момичетата на фондацията имаха самостоятелни изпълнения, с които се справиха блестящо! Залата нямаше друг избор, освен да става на крака за всяка от тях и да ги връща на сцената. Не защото са деца, а защото са Гласове. 

Нашите четири момичета вероятно са първите деца, пяли на тази трудно достъпна сцена. Но там те бяха на свое място!

Ето какво е написала в блога си Здравка Момчева, присъствала в залата:

"Безсмъртието е глас! И аз го чувам, изопнат в тленните струни на пеещите български мадони, в невинните и все пак покосяващи тембъри на четири деца, които едно по едно взривяват аудиторията с неистовите си изпълнения и после недоумяват възторга на възрастните пред чистотата на огромния им талант. Пред милото им стеснение, че просто са изпели една песен, която е изправила залата на крака."