НОВИНИ


ПОРЕДНА ТИТЛА ЗА ПРЕСЛАВА ДОБРЕВА

На 6 и 7 април една от залите на НСА "Васил Левски" в София се оказа малка да побере над 500-те каратеки от 33 клуба от цяла България, дошли да премерят сили в Държавното първенство по олимпийско карате. 

Преслава спечели първото място и стана републикански шампион в най-трудната дисциплина - кумите (бой с реален противник). На полуфинала нашето момиче постигна бележита победа по точки - след 3 последователни ипона и то срещу не лек противник. На финала се изправи срещу миналогодишната шампионка в много оспорван двубой. Преси игра с температура и два вида капки за нос, за да може да диша, но спечели - с вещина, стратегия и огромен дух.
За отличното представяне на състезателката на сливенския клон на СК "Никон" основна „вина” имат сенсей Николай Колев и сенсей Димитър Червенпеев, които не само подготвиха, но и неотлъчно подкрепиха Преслава в това тежко и важно състезание. СК „Никон” безапелационно спечелиха и първото място сред клубовете в България в отборната надпревара. Като продължение на своето развитие клубът се трансформира в Академия по бойни изкуства "Team Tsanev".

Изпълнявайки „Програма масимум”, в рамките на 2 седмици Преслава спечели и златен медал от пролетния кръг МТ  „Математика без граници”, както и първо място с максимален резултат в НС „Европейско кенгуру”. Тя е сред децата, които ежегодно влизат в клуба на успелите деца на Фондация "Димитър Бербатов" с постижения и в спорта, и с математика. За 2016 г. Преслава е лауреат на Голямата награда на фондацията за постиженията си в спорта.

Карате отскоро е олимпийски спорт, който ще излъчи първите в историята си олимпийски шампиони на Игрите в Токио следващото лято. А Преслава отправя поглед към следващата цел - Световното първенство по шотокан карате до през 2019 г.