НОВИНИ


ПЪРВА НАГРАДА ЗА ЮЛИАН СТАНЧЕВ

На 5 април в гр. Кюстендил се проведе XXIII Международен конкурс за класическа китара „Акад. Марин Големинов". С добри инструментални качества, сценично присъствие и емоционалност младият и талантлив музикант представи блестящо високото ниво на българската музикална школа.
Тази година в силния конкурс участваха китаристи от България, Сърбия, Македония, Турция, Гърция, Косово, Кипър, Румъния, Русия, Украйна. Възпитаникът на д-р Милена Вълчева спечели международното жури с изпълнение на произведения от Й. С. Бах, Фр. Тарега, Х. Родриго и Р. Диенс. Престижното отличие бе завоювано в „Свободна сцена на солиста" - група без възрастови ограничения, в конкуренцията на участници на възраст до 30 години.
Юлиан участва и в камерно дуо със своя съученик Калоян Василев - флейта, с който спечелиха втора награда в категория „Камерна музика". Той не пропусна и възможността в дните на конкурса да подобри своите инструментални умения и музикални способности - взе активно участие в майсторския клас на професор Дарко Багевски (Македония).
Юлиан е осмокласник в НУМТИ „Добрин Петков" - гр. Пловдив.