НОВИНИ


ДАЛИЯ ЧОЛАКОВА СПЕЧЕЛИ ПЪРВА НАГРАДА

 

Далия беше отличена с първа награда на The North International Music Competition на 20 декември 2018 г. Международният есенен конкурс, който се провежда онлайн, е със седалище в Стокхолм (Швеция)Участваха кандидати от 41 страни от цял свят. 11-членното жури присъди точки на всяко изпълнение, според които бяха определени наградите. Далия получи 98 от 100 възможни максимални точки. Журито оценява не само техническия аспект на представянето, но също сценичното  и художественото  изпълнение.
Далия се състезава във възрастова група до 12 години. Оценено беше нейно изпълнение на виртуозната "Фантазия Кармен" от Фр. Дрдла. Записът беше направен по време на концерт в НМУ “Любомир Пипков” - София.
Със същата пиеса Далия представи страната ни на концерта “Младите таланти на България поздравяват Европа” в Европарламента в Брюксел.
Ноември също донесе първа награда на Далия - в МК „Тhe Art of Strings”, част от световната серия oнлайн конкурси Great Composers Competition в Лондон (Великобритания). Там тя беше най-малката във възрастовата група до 13 г. и единствената наградена от специалност цигулка.

Далия е ученичка в V клас на НМУ „Любомир Пипков“ - София, от класа по цигулка на г-жа Благородна Танева, и е млад студент в Нов български университет в класа на проф. Марио Хосен.
Далия е член на Клуб 2017 на „Успелите деца на България“ на Фондация „Димитър Бербатов“.