НОВИНИ


ДОБРОМИР АНГЕЛОВ СПЕЧЕЛИ ЗЛАТЕН МЕДАЛ

От 21 до 25 ноември във Варна се проведе IX Световен отборен шампионат по математика. Участваха около 400 ученици от 16 страни в Европа, Америка, Африка, Азия и Австралия. В индивидуалната надпревара в група Junior (до 12 г.), Добромир постигна втори резултат. По  регламент първите четирима получават златен медал и стипендия. В отборното класиране отборът на Добромир от МГ „Д-р Петър  Берон“ - гр. Варна, спечели  първото място сред 22 отбора. Още едно първо място беше заето от тях – в  надпреварата Relay Team, в която се състезаваха по двойки. 

Само две седмици преди това – на 10 и 11 ноември в София, шестокласникът спечели златни медали и от XII Есенен математически турнир „Акад. Стефан  Додунеков“, както и от Софийския  математически турнир. И двата медала от тези традиционно силни състезания бяха спечелени с максимални резултати.

По време на престоя си в столицата Добромир се възползва от възможността да се срещне с  Димитър Бербатов и да се сдобие с неговата автобиографична книга "По моя начин", с автограф и снимка със звездата.
Добромир  е член на Клуб 2016 и Клуб 2017 на Фондация "Димитър Бербатов“.