НОВИНИ


МАКСИМ ЯЛНЪЗОВ С ГРАН ПРИ ОТ МОЛДОВА

От 13 до 15 ноември в Кишинев (Молдова) се състоя XVI Международен фестивал „Două inimi gemene“. Десетгодишният Максим от Варна бе поканен да представи България като лауреат на конкурса „Сребърна Янтра“. По време на двете конкурсни вечери в Националния театър „Михай Еминеску“, той се състезава с певци от Молдова, Румъния, Русия, Украйна, Беларус и др. Макси извоюва най-високото отличие – Гран при, и спечели сърцата на всички с артистичното си присъствие, с освободеност на сцената и музикална зрялост.
Участниците бяха оценявани от 12-членно международно жури, а в задължителния репертоар бе включена песен на румънски език, която се изпъляваше под съпровода на Aldea-Teodorovici Orchestra. Това бе предизвикателство за Максим, който за пръв път пее с оркестър на живо, допълнително зареди изпълнението му с енергия и бе уникално преживяване и безценен опит за него.
Гала концертът се проведе на 15 ноември в Националния дворец „Николае Сулак“ пред повече от 1000 души, дошли да уважат събитието. Конкурсът „Două inimi gemene“ („Две сърца близнаци“) е мемориален, провежда се в памет на обичаните певци Дойна и Йон Алдея-Теодорович и се радва на голяма популярност и уважение от страна на молдовската публика, обществеността и медиите.
Това е трета Гран при за Максим през отминаващата творческа година, която бе много успешна и запомняща се за него. Младият изпълнител е възпитаник на вокалния педагог Мила Маврова.

Максим е член на Клуб 2016 и Клуб 2017 на Фондация „Димитър Бербатов“.