НОВИНИ


ГАБРИЕЛА ГРОЗЕВА ВЗЕ ПЪРВА НАГРАДА

 

От 9 до 11 ноември в Пазарджик се проведе Музикална академия „Нота по нота”. 10-годишната Габи от Варна взе участие в конкурсната част. Тя успешно премина през трите тура, показвайки артистичност и вокално майсторство и категорично спечели първо място в своята група.
Академията е обновен формат на стар конкурс за джаз, поп и рок изпълнители. Дава възможност както за обучение с водещи музикални педагози, така и за състезание между участниците. Конкурсът се провежда в рамките на три тура - във всеки от тях журито селектира участниците и остават тези с най-висок бал. В последния трети тур остават трима участници, които се борят за първите награди. Те се състезават с три песни, като в първия ден изпълнението задължително е на български език. Габи плени журито с песните „Да е влюбен този свят”, „Първом, първом” и „Fly me to the Moon”.
В рамките на академията се провеждат музикални ателиета, където  всяко дете работи с вокален педагог върху песента, с която ще се представи на следващия ден - вокален клас и сценично поведение. Проведен беше и урок по сценично поведение с представител на НАТФИЗ.

Габриела е ученичка в четвърти клас на СУ „Гео Милев” - гр. Варна. Член е Клуб 2015, Клуб 2016 и Клуб 2017 на Фондация „Димитър Бербатов”.