НОВИНИ


ДВА ЗЛАТНИ МЕДАЛА ЗА ВИКТОРИЯ ИЛИЕВА

От 9 до 11 ноември в гр. Велико Търново се проведе VII Балканска танцова спартакиада за Купа „Търновска царица“. Международното жури бе изключително затруднено в определянето на призовите места. Почти във всички стилове и възрасти при солистите се играха полуфинали и финали. В многобройна и силна конкуренция Виктория взе две първи места за двата си най-нови солови танца в стилове оупен и модерн/лирикъл. Вторият състезателен ден за Вики започна в 8:30 часа със стил оупен и приключи в 23 часа с полуфиналите и финалите за солистите в стил модерн/лирикъл.
Двата златни медала, които Вики спечели, са квоти за Европейската гранд денс купа в Палма де Майорка през септември 2019 г. и за световните финали в Рим през октомври 2019 г. Журито и връчи един от четирите приза "Best talent”. Голям бе приносът и за трите първи места на груповите танци на „Ера балет“ - Пловдив. Вики за първи път се изяви и като хореограф - на мини "Ера балет", и нейна хореография зае второ място в стил модерн/лирикъл.

Виктория е ученичка в ХII клас на НУМТИ "Добрин Петков“ - Пловдив, със специалност класически танц в класа на Галина Гешева.  Тя се занимава с танцово изкуство и танцови спортове от 11 години в редиците на „Ера балет“ - Пловдив, под ръководството на Кремена Шопова, Виктор Алеков, Василена Шопова и Яница Атанасова.
Член е на Клуб 2015, 2016 и 2017 на Фондация "Димитър Бербатов", финалист за Голямата награда за 2017 година.