НОВИНИ


БОРИС БИКОВ СПЕЧЕЛИ ВТОРО МЯСТО В НИЦА

 

От 22 до 27 октомври в Националната консерватория в гр. Ница (Франция) завърши 11-ото издание на Международния клавирен конкурс „Côte d'Azur“ - 2018.           
Борис се представи със свои изпълнения в категория "Млад солист". Участниците в тази категория преминават през три нива: селекция по предварителни записи, солово изпълнение на произведения пред журито в Ница, и на финала - концерт с Филхармоничния оркестър на Ница. По информация на артистичния директор, над сто пианисти, се бяха регистрирали за участие в конкурса тази годинаКонкуренцията бе много сериозна и оспорвана до последния момент.
Прецизното международно жури бе в състав на професионалисти от Франция, Мароко, Румъния, Полша, Китай, Япония, Италия, Грузия, Швейцария и Англия.
До финала в категория „Млад солист“ бяха допуснати двама пианисти.
Аудиторията „Джоузеф Косма“, в която се проведе финалът, е изключителна зала в Консерваторията на Ница с капацитет 730 места и забележителна акустика. На концерта с Филхармоничния оркестър на Ница залата бе пълна - присъстваха представители от 25 музикални консерватории от цял свят.
Борис премина успешно и трите нива и спечели второ място при непресъдено първо.

Борис Биков е член на Клуб 2016 и Клуб 201на Фондация „Димитър Бербатов“.  Той е ученик в осми клас на НУМТИ „Добрин Петков“ - гр. Пловдив, от класа по пиано на Светлана Косева.