НОВИНИ


ПЕТЪР, ДАВИД И ВИКТОР ДОНЕСОХА МЕДАЛИ

Деца от Клуб 2017 на Фондация "Димитър Бербатов" от три математически гимназии в страната, се представиха успешно в международна квалификация по математика в Лондон от 17 до 20 октомвриВиктор Илиев от МГ „Д-р П. Берон“ - Варна, Давид Йорданов от СМГ „Паисий Хилендарски“ - София, и Петър Узунов от МГ „Акад. Кирил Попов“ - Пловдив, взеха участие самостоятелно в квалификация за World Mathematics Championship.

Отборът участва в по-висока възрастова група, за да може да се класира за финалите в Мелбърн (Австралия), в средата на 2019 г. Самото състезание бе в един съвсем различен от обичайните - нов формат, в който за 3 дни се провеждат 9 отделни състезания. От тях само едно от тях е индивидуално, а всички останали са отборни. В тези състезания децата се оценяват в шест направления: Знания, Стратегия, Креативност, Предизвикателство, Сътрудничество и Комуникация.  
В квалификацията взеха участие и деца от Англия, САЩ, Австралия, Индия и Иран. Представянето  на нашите деца бе наистина впечаляващо - те успяха да прославят България и да спечелят общо 10 медала и една купа за отбора. Със великолепните си резултати те заслужиха индивидуални покани (Golden Tickets) за финалите в  Австралия.

Това е историята на едно приятелство, родено от любовта към математиката. Три момчета, които знаят, че само смелите постигат мечтите си!