НОВИНИ


ГАБРИЕЛА ГРОЗЕВА СПЕЧЕЛИ ПЪРВО МЯСТО

На 6-7 октомври в гр. Стара Загора за трета пореда година се проведе Националният конкурс на забавна песен и танц на българска фолклорна основа „Песен от извора”. В конкурса взеха участие индивидуални изпълнители на възраст до 22 г., както и вокални и танцови формации.
В първия конкурсен ден, всеки един от изпълнителите  трябваше да представи задължително песен с фолклорни мотиви, а през втория – песен по избор.

Десетгодишната Габи избра за представянето си народната песен с нов аранжимент  „Първом, първом”, и кавър на джаз стандарта „Fly me to the Moon”. За изпълненията си Габи получи максимални оценки от журито и това и донесе единственото първо място в нейната възрастова група.
По традиция на гала концерта се провежда състезание между всички участници, класирани на  първо място, за да бъде присъдена Гран при. Журито гласува  явно, с вдигане на точки за всяко едно изпълнение. Габриела се представи с „Първом, първом” и беше на няколко точки от максималната оценка.

Целта на конкурса е засилване на интереса към българския фолклор и откриване на нови млади таланти. Децата бяха оценявани от 4-членно жури, един от членовете беше композиторът и почетен гражднин на гр. Стара Загора – акад.  Кирил Тодоров.

Габриела е ученичка в IV г клас на СУ „Гео Милев”- гр. Варна. Член е на Клуб 2015, Клуб 2016 и Клуб 2017 на Фондация "Димитър Бербатов".