НОВИНИ


ТРИО ВИВА СПЕЧЕЛИ ГРАН ПРИ

От 31 август до 2 септември в Несебър за двадесет и първи пореден път се проведе Поп-рок фестивал. В конкурсната програма участваха индивидуални поп-рок изпълнители, вокални формации и вокално инструментални поп-рок групи.

Участниците представиха по две изпълнения, със задължителна песен на български език. Изпълненията се оценяваха от жури, съставено от изявени български музиканти и продуценти: Мая Райкова - продуцент в БНР, Славчо Николов - музикант от БТР, и Звездомир Керемидчиев – музикант група „Ахат”.

Трио "Вива" изпълниха един от вечните хитове на група ФСБ - „Пак ще се прегърнем“, и незабравимата „Bohemian rhapsody” на легендарната група Queen. С изключитено точните вокално и изпълнени с много енергия изпълнения, те вдигнаха на крак публиката на античния амфитеатър на стария Несебър. С единодушно решение на журито, триото бе отличено с Гран при сред всички участници на фестивала.

Седмица по-рано Виктория Чешмеджиева, Йоана Великова и Виктория Ехиянова се завърнаха от МФ „Трикси“, който се проведе в кк Албена, с още 2 големи награди: Голямата награда за вокални формации „Трикси звезда“ в раздел „Етно“ и първа награда в раздел "Поп, рок и джаз"

Момичетата от трио "Вива" са 16-годишни, възпитанички на г-жа Галина Иванова от Център за изкуство "Зорница" - София.