НОВИНИ


ЕЛЕНА ДИМИТРОВА ВЗЕ ТРЕТА НАГРАДА

Наградате е спечелена в конкурсната част на Международния фестивал за танцово изкуство "Grand Dance Academy", който се проведе от 1 до 13 август в СОК Камчия. Тя се проведе в два тура за класическия балет. В първия Елена изпълни вариация на "Зле опазеното момиче" - модерато, второ действие, а във втория тур - вариация на "Одалиск" от Корсар. За първото изпълнение международното жури присъди на Елена трета награда. Това е нова вариация, върху която Елена основно работи по време на майсторските класове преди конкурса и тя е изключително благодарна за ползотворната работа с Ирина Сърова.  

Елена (от балетна Школа „Маша Илиева“) взе участие в това трето издание на фестивала с финансовата подкрепа на Фондация "Димитър Бербатов". Най-ценна за нея бе възможността да работи по 3 пъти на ден в майсторски класове с водещи преподаватели от Московската държавна академия по хореография - водещи имена в балетните среди като Ирина Сърова, Елена Андриенко, Вадим Писарев, Владимир Малахов, Екатерина Трунина-Шалева, които допринесоха с практичните си съвети за усвояване на детайлите и тънкостите в изпълнението както на отделните елементи, така и на композицията като цяло. Работата и бе оценена в конкурсната част се проведе след майсторските класове.
В дните на академията Елена имаше възможност да се запознае и обмени опит с останалите участници от различни страни: България, Русия, Чехия, Турция, Гърция, Япония, Нова Зеландия, ЮАР, Ливан, ОАЕ, Украйна, Италия, Беларус и Швейцария. Тя бе изключително щастлива, след като бе избрана и получи право да участва в заключителния гала концерт.

 

Елена и семейството и са безкрайно благодарни на Фондация "Димитър Бербатов" не само за финансовата подкрепа, но и за това, че допринася да се говори за талантливите деца и да се подкрепя и насърчава тяхното развитие! Елена е част от това семейство и член на Клуб 2016 с номинирация в категория... Наука - за постижения по математика и информатика. В Клуб 2017 тя членува освен с постижения в науките, така и с успехи в танцовото изкуство.