НОВИНИ


ЯСЕН БОНЕВ С ПЕТ РЕПУБЛИКАНСКИ ТИТЛИ

Ясен стана абсолютен републикански шампион - той завоюва шампионските титли във всички дисциплини, в които участва. Това е постижение, недостигнато от друг състезател на това държавно първенство. Младият плувец спечели златните медали и републиканските титли на 50 м и 100 м бътерфлай, 200 м и 400 м свободен стил, и 200 м съчетано плуване. 
Държавното първенство по плуване за 11-12 годишни деца се проведе от 13 до 15 юли на 50-метров басейн в комплекс „Пирин“ в Благоевград. В състезанието взеха участие 244 плувци от 50 клуба от цяла България - най-добрите състезатели на страната,
С изключително силното си плуване на 400 м свободен стил Ясен оглави класирането за най-много точки от един старт по международната система ФИНА. А спечелените от него 5 златни медала класираха неговия отбор - КПС „Астери“ (Варна), на първо място в крайното класиране по медали за момчета и решително допринесоха за първото място на отбора и в общото крайно класиране по медали.
Републиканското първенство е най-важният форум за младите състезатели на България през пролетно-летния сезон на Българската федерация по плувни спортове.

Ясен е ученик в СУ „Гео Милев“ – Варна, и член на Клуб 2017 на Фондация „Димитър Бербатов“.