НОВИНИ


КОНСТАНТИН БАШИКОВ СПЕЧЕЛИ ВТОРА НАГРАДА

На 10 юли бяха оповестени резултатите от 5-ото издание на престижния музикален конкурс "Enkor". В категория А (до 10 г.), Константин взе втора награда с 90,88 точки от максимални 100 т.
Участниците от цял свят трябваше да изпратят свои записи от 1 до 31 май. Съдиите оценяват конкурентите по точкова система и присъждат награда според осреднения резултат.
Съветът на журито е преименуван на международна Академия за сценични изкуства и науки и включва над 500 членове от 73 държави на 6 континента. Това са уважавани и компетентни професионалисти от всички сектори: солисти, преподаватели, диригенти, композитори, предприемачи и ръководители, известни личности и изгряващи звезди, наградени артисти, съдии на големи конкурси, камерни музиканти, аранжьори и оркестранти, културни посланици, собственици на частни музикални академии, съветници, музиколози и изследователи. Според техните преценки "Константин е просто перфектен" (Наргиз Алиярова) и има "Чудесна енергия и детайлно представяне" (Касандра Кийлинг).

Константин е ученик в НУМСИ "Проф. Панчо Владигеров" - гр. Бургас. Той е член на Клуб 2016 и Клуб 2017 на Фондация "Димитър Бербатов".