НОВИНИ


ЗЛАТО ЗА ВИКТОРИЯ ИЛИЕВА

От 29 юни до 5 юли в Созопол се проведе XV Международна артолимпиада „Хармония и сила“. Там си дадоха среща деца и младежи, занимаващи се с различни изкуства: вокално, инструментално, танцово, театрално и изобразително.
Международно жури от Германия, Грузия, Русия и България оцени най-високо труда и изпълнението на Виктория в стил съвременни танци - контемпорари. Конкуренцията бе силна и сред участниците имаше и професионални танцьори, което прави първото и място още по-ценно. Тя представи двата си най-нови танца - Madness” и “Life as it is”, дело на младата хореографка Василена Шопова. Тъй като регламента не позволява един участник да вземе 2 награди в един стил и категория, Вики получи първото място за двата си танца едновременно. Така и двата танца взеха участие на две от галавечерите на Амфитеатъра в Созопол, а публиката не остана безразлична и избухваше в аплодисменти след всяко от тях.
Освен златото, Виктория получи и право за директно участие на световните финали в Рим. 

Виктория е ученичка в XI клас на НУМТИ Добрин Петков“ - Пловдив, в класа по класически танц на Галина Гешева. Тя е солистка на националния отбор на БФСТД и "Ера денс къмпани", под ръководството на Кремена Шопова, Яница Атанасова, Василена Шопова и Виктор Алеков.

Виктория е член на Клуб 2015, Клуб 2016 и Клуб 2017 на Фондация "Димитър Бербатов", финалист за Голямата награда за 2017 г.