НОВИНИ


НИКОЛЕТА САЧКОВА СПЕЧЕЛИ ГОЛЯМА НАГРАДА

От 8 до 10 юни в град Петрич се проведе XVIII Международен фестивал на детско-юношеската забавна песен "Изгряват звезди". На сцената на фестивала тази година се изявиха над 100 талантливи млади изпълнители от цялата страна и от чужбина, разпределени в четири възрастови групи.
Конкурсът се проведе на изключително високо ниво. Участниците се състезаваха с изпълнения на две песни, от които едната – задължително на роден език, а втората – по избор. Николета се представи с песните "Нека сме различни" и "Sola". С тях тя спечели Гран при на четвърта възрастова група, където конкуренцията беше наистина голяма.
Всички изпълнения бяха оценявани от професионално жури с председател Хайгашод Агасян. Фестивалът бе закрит с галаконцерт и награждаване на лауреатите.

Това постижение е поредно признание за труда и упоритостта на Николета и нейните вокални педагози във Велинград - Йорданка и Иван Казалиеви. Само преди седмица тя спечели първо място на Националния фестивал за млади изпълнители „Моята песен за България“ в Челопеч.

Николета е член на Клуб 2016 и Клуб 2017 на Фондация "Димитър Бербатов”.