НОВИНИ


ВЯРА ПЕНЧЕВА СПЕЧЕЛИ ЧЕТИРИ НОВИ НАГРАДИ

На 1 юни в Националния дворец на децата - гр. София, бяха връчени наградите от Националния конкурс за детска рисунка „Рицарят в мен“. Конкурсът се провежда на три етапа – училищен, регионален и национален. В последното издание в него взеха участие повече от 4000 рисунки на деца от първи до осми клас от 72 училища в страната. До националния кръг бяха допуснати 173 творби. Компетентно жури определи победителите в конкурса. Вяра участва за втора поредна година и отново бе най-малкият от петтимата победители в него - за всички възрасти.

Предишният ден резултати обяви друг конкурс, в който Вяра участва - Season-1 of Picasso Art Contest 2018, организиран от PicassoArtContest.com (Индия). Творбите на повече от 1200 художници от цял свят на възраст от 6 до 19 години, бяха оценени от компетентно жури по 10-точкова система и метода ICE-PAPA (иновации, творчество, ангажираност, съвършенство, възраст на художника, представяне и артистична способност). Пъстрата рисунка на Вяра спечели първа награда - Star Artist (Звезден художник).

Вяра спечели и други отличия през месец май: Наградата на Националния дворец на децата в Националния конкурс „Детство мое – реално и вълшебно“ - специална награда над първото място, единствена за всички възрасти сред 400 рисунки на деца от цялата страна; Специалната награда на Посолството на Кралство Белгия в България - пак едиствена за всички участници в конкурса Биенале на хумористично-сатирична детска рисунка „В света на карнавала" – Габрово 2018.

Това са последните четири награди в колекцията на малката художничка, която много обича да рисува и редовно участва в национални и международни конкурси за детска рисунка. Нейните рисунки са изпълнен с ярки цветове и слънчеви усмивки и се отичават с оригинален стил. Преподавателна Вяра е младата габровска художничка Елиза Ковачева. 

Вяра е Лауреат на Голямата награда на Фондация „Димитър Бербатов“ за 2016 г. и финалист за наградата за 2017 г.