НОВИНИ


СНЕЖАНА СТОЯНОВА СПЕЧЕЛИ ОЛИМПИАДА

Снежана стана безапелационен първенец на Националната олимпиада по География и икономика, която се проведе от 27 до 29 април в Стара Загора. Тя се състезава във възрастовата група VIII-IX клас. В най-престижната за България надпревара по този предмет, участваха 89 класирани на областните кръгове ученици от цялата страна, 30 от които бяха в групата на младата добричлийка.

Състезанието се проведе в три кръга. Първият бе писмен отговор на 30 въпроса за 60 минути,  вторият - мултимедиен тест с 20 въпроса за 20 минути, и третият и най-труден - с участието на седемте най-добре представили се ученици, бе разработване на писмен текст по индивидуално зададен актуален казус за решаване на значим световен проблем.

Снежана е десетокласничка от СУ „Св. св. Кирил и Методий" в Добрич. Неин преподавател е Станислав Полименов. Само седмица по-рано в град Русе се проведе IV Български географски фестивал, на който отборът на училището - "Хегемон", чийто капитан беше Снежана, за втора поредна година успя да завоюва престижното 3-то място в отборната надпревара "Географиада".
Отново, като миналата година, Снежана получи покана да се включи в националния отбор по География и икономика, за да представя България на предстоящ световен форум в Канада през август.

Снежана бе определена от Педагогическия съвет на СУ „Св. св. Кирил и Методий" за носител на годишната награда „Ивайло Петров".