НОВИНИ


ЮЛИАН СТАНЧЕВ СПЕЧЕЛИ ПЪРВА НАГРАДА

От 11 до 14 април в Комотини (Гърция) се проведе Международен фестивал за класическа китара. С добри инструментални качества, сценично присъствие и емоционалност младият музикант представи блестящо високото ниво на българската музикална школа. С изпълнението си той впечатли компетентното фестивално жури и събра овациите на публиката. 

В дните на фестивала Юлиан участва в майсторски класове на изявени китарни педагози, сред които Никола Монтела – Италия. Подкрепи с участие сформирания специално за фестивала китарен ансамбъл в прекрасен и вълнуващ празничен концерт, осъществен на 12 април.

Този безспорен успех Юлиан постигна само две седмици след като завоюва първа награда и от XXII Международен конкурс за класическа китара „Акад. Марин Големинов“ в гр. Кюстендил. Тази година в конкурса, провел се в края на март, участваха китаристи от България, Сърбия, Македония, Турция, Гърция, Косово, Русия, Украйна. Възпитаникът на пловдивското музикално училище спечели приза от международното жури с изпълнение на произведения от Й. Мерц и М. Д. Пухол.

Юлиан е ученик от седми клас в НУМТИ „Добрин Петков“ - Пловдив, с преподавател д-р Милена Вълчева.