НОВИНИ


ЧЕТИРИ ПЪРВИ МЕСТА ЗА ЯСМИНА АРСОВА

 

На 31 март в София се проведоха националните квалификации за DanceStar World Finals. Ясмина спечели четири първи места в стиловете класика, характерни танци, съвременни танци и лирикъл. Това са 4 квоти за световните финали на конкурса. Те ще се проведат в град Пореч (Хърватска) от 23 - 27 май 2018 г.

Това бяха едни от най-силните квалификации, провеждани досега. Международното жури беше впечатлено от силното представяне на Ясмина и в четирите стила. 
Тя изпълни "Испански танц" в стил "Национален фолклор", вариация на Пахита от "Дон Кихот" в стил "Класически балет", The way в стил Contemporary и Lonely doll в стил "Лирикъл".

Paquita variation и The way участват директно на DanceStar Gala Night поради високия бройточки, което е прецедент в историята на конкурса. Това означава, че Ясмина ще танцува в гала вечерта на двайсетте най-добри хореографии - от всички национални квалификации, на световните финали в Хърватска. 

Деветгодишната Ясмина е член на Клуб 2017 на Фондация "Димитър Бербатов". Тя е ученичка в НУИ "Добри Христов" - гр. Варна, с балетен педагог Десислава Стойнешка.