НОВИНИ


ВИКТОРИЯ ИЛИЕВА СПЕЧЕЛИ ДВЕ КВОТИ

На 31 март в София се проведоха световни квалификации за World Dance Masters 2018.

Виктория участва с двата си нови солови танца в стилове контемпорари-модерн и лирикъл. В най-силния си стил - лирикъл, тя постигна най-висок резултат - 106 точки от възможни 120, с танца "Life as it is". С този танц тя получи право да участва в гала вечерта на 20-те най-добри хореографии - от всички национални квалификации, на световните финали в Пореч (Хърватска). И така да се бори за нагарден фонд от 10 000 евро.
С друият си - танц "Madness", в стил контемпорари, Виктория се класира на трето място.
За двата си танца тя спечели квоти за лига „А" (на професионалистите) и ще получи шанса да докаже, че трите и световни титли досега не са случайни.

Национални квалификации за световните танцови финали, в България се провеждат за трети път. Международното жури беше възхитено от представянето на всички танцьори и неговият председател - проф. Nora March (Австрия), изказа мнение, че това са били най-силните квалификации от проведените на пет континента - с най-вискок процент класирни танци за лига „А" - 90%. Квалификациите в България са последните за света преди финалите и заключението е напълно обективно.
Тази година в Хърватска се очакват още по-голям брой участници, тъй като имаше квалификации се проведоха и в нови държави от Азия, Европа, Южна и Северна Америка.

Виктория Илиева е ученичка в XI клас на НУМТИ "Добрин Петков" - гр. Пловдив, с профил класически танц и преподавател Галина Гешева. Тя се занимава с танцово изкуство и танцови спортове от 11 години и в редиците на „Ера балет", под ръководството на балетния режисьор Кремена Шопова и хореографите Василена Шопова, Виктор Алеков и Яница Атанасова.